Menu

Spróbuj doskonałej, polskiej kuchni

Jesteśmy dumni z naszych dokonań kulinarnych. Kilka propozycji możesz obejrzeć w naszej galerii.

Menu

PRZYSTAWKI / STARTERS

Krokiecik z ciasta filo z tuńczykiem, chilli, guacamole i sałatą [150g]
/Chili tuna filo triangle with guacamole and salad/
20 zł

 Carpaccio wołowe z czosnkiem, rukolą i cytryną [150g]
/Beef carpaccio with garlic, aragula and lemon/

32 zł

 Kalmar w panko z majonezem chilli, kiszoną limonką, pomidorem cherry i sałatą [150g]
/Squid in panko with chili may, pickled lime, cherry tomato and salad/
35 zł

 

ZUPY
/ SOUPS

 

Rosół z królika z chipsem z boczku [330 ml]
/Rabbit broth with bacon/
16 zł

Krem z kalafiora z wędzonym łososiem i oliwą cytrynową [330 ml]
/Cauliflower cream with smoked salmon and lemon olive oil/
18 zł

Krem z cebuli z chmurką z parmezanu [330 ml]
/Onion cream soup with parmesan/
15 zł

 

DANIA GŁÓWNE / MAIN DISHES

Kurczak kukurydziany z grzybowym risotto i karmelizowanymi warzywami [480g/200g]
/Grilled supreme chicken with mushroom risotto and caramelised vegetables/
42 zł

Schab po polsku z ziemniakami parisienne i zasmażaną kapustą [650g/350g]
/Pork chop with parisienne potatoes and fried cabbage/
35 zł

Policzki wieprzowe w sosie grzybowo – śliwkowym z puree musztardowym i fasolką [500g/180g]
/Pork cheeks in mushroom plum sauce on mustard puree with beans/
48 zł

Stek ze schabu sous – vide z sosem porto, ziemniakami parisienne, pak – choi i pomidorkami cherry [650g/350g]
/Sous – vide pork loin steak with porto sauce, parisienne potatoes, pak choi and cherry tomatoes/
55 zł

Łosoś peklowany z czarną soczewicą, sosem rakowym, bitą śmietańą i kawiorem [400g/180g]
/Pickled salmon with black lentils, crawfish sauce, whipped cream and caviar/
48 zł

Tagliatelle z pesto z rukoli i parmezanem [400g]
/Tagliatelle with aragula pesto and parmesan/
34 zł

SAŁATKI
/ SALADS

Sałatka z kruchą kaczką, fasolką, ogórkiem i sosem sezamowo – sojowym [400 g]
/Salad with crispy duck, beans, cucumber and sesame and soy sauce/
35 zł

Sałatka z panierowanym serem, pomarańczą, focaccią i sosem cytrusowym [400g]
/Salad with grilled cheese, orange, focaccia and citrus sauce/
38 zł

DLA DZIECI
/ FOR KIDS

Zupa pomidorowa z kluseczkami [200ml]
/Tomato soup with homemade noodles/

7 zł

Zielony makaron z brokułami i sosem serowym [200g]
/Green pasta with broccoli and cheese sauce/
18 zł

Pierogi z serem i ziemniakami [200g/3szt]
/Pierogi with potatoes and cottage cheese/
18 zł

Kurczak po amerykańsku z frytkami i białą kapustą [200g]
/Chicken nuggets with fries and cabbage salad/
18 zł

DESERY
/ DESSERTS

Rolada bezowa z wiśniami i sosem malinowym [200g]
/Cherry meringue roulade with strawberry sauce/
18 zł

Lody karmelowe w miseczce z churros i sosem malinowym [200 g]
/Caramel ice cream in churros bowl and raspberry sauce/
20 zł

ZIMNE NAPOJE /
COLD DRINKS

Woda niegazowana Kropla Beskidu [330 ml]
/Still water/
6 zł

Woda delikatnie gazowana Kropla Delice [330 ml]
/Sparkling water/
6 zł

Sok Cappy [200g]
/Juice/
6 zł

Coca cola, Sprite, Fanta [200 ml]
6 zł

GORĄCE NAPOJE
/ HOT DRINKS

 

Espresso [25 ml]
6 zł

Espresso Doppio [50 ml]
8 zł

Espresso Macchiato [40 ml]
7 zł

Americano [120 ml]
8 zł

Flat White [150 ml]
12 zł

Cappucino [150 ml]
9 zł

Latte [300 ml]
12 zł

Herbata [300 ml]
/Tea/
8 zł

PIWA
/ BEER

Tyskie [330 ml]
6 zł

Bosman [500 ml]
7 zł

Carlsberg [500 ml]
8 zł

Żywiec [500 ml]
8 zł

Lech free [330 ml]
6 zł

Formularz kontaktowy

4 + 2 =

Dołącz do nas na Facebooku!

 

Odwiedź Nas

Restauracja Na Uboczu
ul. Janiny Smoleńskiej ps. “Jachna” 13
71-005 Szczecin

Godziny otwarcia: 12:00 - 20:00

Zadzwoń

 +48 725 555 415

Napisz do nas

restauracja@nauboczu.pl