Szczegóły
Zakąski rozkładamy na:
– półmiskach dostarczonych przez Gości
– półmiskach jednorazowych (3 zł/szt)
– naszych półmiskach (kaucja 30 zł/szt)
Dania ciepłe – do podgrzania w piekarniku – dołączamy instrukcję 🙂
NIE PRZYJMUJEMY JUŻ ZAMÓWIEŃ

ZUPY
- Barszcz czerwony czysty – 22 zł/1 l
- Zupa grzybowa z łazankami – 22 zł/1 l
- Krem grzybowy z kluseczkami – 22 zł/l
- Gulaszowa zupa rybna „Segedyńska” – 23 zł/l
DANIA RYBNE DO PODGRZANIA (z instrukcją)
- Karp saute (150 g) – 14 zł
- Dorsz z ziołami w pergaminie (150 g) – 14 zł
- Kulebiak z łososiem i szpinakiem (100 g) – 20 zł
- Grillowany łosoś z sosem holenderskim (150 g) – 22 zł
- Grillowany sandacz z sosem cytrynowym (150 g) – 25 zł
- Małże nowozelandzkie z parmezanem (200g) – 23 zł
DANIA MIĘSNE DO PODGRZANIA (z instrukcją)
- Trybowane skrzydełka z kurczaka faszerowane szynką
(1 szt ~150 g) – 8 zł/szt - Żeberka w miodzie i piwie z kapustą zasmażaną
(300g/150g) – 16 zł/porcja - Pieczona karkówka w sosie czarnoleskim z modrą kapustą (300g/150g) – 16 zł/porcja
- Pieczeń rzymska w sosie chrzanowym (0,5 kg) – 18 zł
- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym (150 g) – 20 zł
- Bigos z dzikiem, grzybkami i czerwonymi winem – 33 zł/1 kg
- Pieczona trybowana kaczka faszerowana kaszą gryczaną
(ok. 2 kg) – 50 zł/1 kg - Pieczona trybowana gęś faszerowana owocami
(ok. 4 kg) – 65 zł/kg
WYROBY MĄCZNE
- Pierogi – 38 zł/1 kg (~20 szt)
- z kapustą i grzybami
- z kapustą i boczkiem
- z mięsem
- ruskie
- z cukinią
- Pierożki rybne – 50 zł/1 kg
- Paszteciki – 6 zł/1 szt (~100 g)
- z serem i pieczarkami
- z kapustą i grzybami
- z mięsem
- Uszka z grzybami / kołduny z mięsem – 42 zł/1 kg (~40-50 szt)
- Mini kopytka – 11 zł/1 kg
- Zwykłe
- Szpinakowe
GOTOWANE RYBY OBLANE WYTRAWNĄ GALARETĄ (150g/70g)
- Dorsz – 11 zł/porcja
- Pstrąg – 13 zł/porcja
- Karp – 13 zł/porcja
- Łosoś – 15 zł/porcja
- Sandacz – 17 zł/porcja
- Rolada ze szczupaka – 16 zł/porcja
- Miętus – 18 zł/porcja
- Faszerowany szczupak (cała ryba – min 2,5 kg) – 65 zł/1 kg
TATARY
- Z łososia wędzonego (150g/80g) – 16 zł
- Z łososia świeżego (150g/80g) – 19 zł
- Ze śledzia (120g/60g) – 13 zł
- Z tuńczyka z kaparami (150g/80g) – 25 zł
- Wołowy (150g/80g) – 25 zł
WYROBY Z RYB
- Śledź w oleju (120g/60g) – 8 zł
- Śledź w oliwie z piklami (120g/60g) – 9 zł
- Śledź w śmietanie z jabłkiem (120g/60g) – 11 zł
- Śledź w buraczkach (120g/60g) – 12 zł
- Łosoś fufu z wasabi (100g) – 12 zł
- Łosoś fufu po malajsku (100g) – 15 zł
- Łosoś peklowany (100g) – 17 zł
- Ceviche z łososia (100g) – 16 zł
- Łosoś wędzony w cieście francuskim (100g) – 15 zł
- Ryba po grecku (150g/75g) – 12 zł
- Ryba po bałkańsku (150g/75g) – 14 zł
- Paprykarz z wędzoną makrelą (100g) – 11 zł
- Karp po warszawsku (200g/100g) – 17 zł
- Dzwonka z karpia po żydowsku (450g/250g) – 30 zł
- Łosoś marynowany w koprze z sosem musztardowym
(120g/80g) – 18 zł - Pieczona terrina z łososia i sandacza (100g) – 22 zł
WYROBY MIĘSNE
- Pieczona peklowana łopatka – 6 zł/100 g
- Boczek pieczony w chili – 7 zł/100 g
- Karkówka pieczona w czosnku – 8 zł/100 g
- Schab pieczony marynowany w ziołach – 8 zł/100 g
- Zawijaniec ze schabu z boczkiem wędzonym – 8 zł/100 g
- Pasztet drobiowy – 7zł/100 g
- Pasztet z dzika pieczony w cieście – 13 zł/100 g
- Pałki z kurczaka faszerowane warzywami – 7 zł/100 g (1 szt.)
- Galantyna z kurczaka ze szpinakiem – 8 zł/100 g
- Galaretki z peklowanej golonki z czosnkiem – 10 zł/100 g
- Kurczak faszerowany mieloną łopatką i warzywami
(ok. 2 kg) – 43 zł/1 kg
INNE
- Pasztet z selera / ciecierzycy – 7 zł/100 g
- Rolada serowa – 8 zł/100 g (4 plastry)
- Ze szpinakiem
- Z szynką
- Z warzywami
- Roladki naleśnikowe – 8 zł/100 g (4 plastry)
- Z łososiem
- Ze szpinakiem
- Z pieczarkami
- Jaja faszerowane pastą – 4 zł/1 szt. (2 połówki)
- Łososiową
- Pieczarkową
- Z tuńczyka
- Z szynki
- Po tatarsku
- Sałatka ze świeżego kalafiora i kurczaka wędzonego – 6 zł/100 g
- Sałaka ziemniaczana z wędzonym boczkiem – 6 zł/100 g
- Sałatka z żółtym serem i makaronem – 6 zł/100 g
- Sałatka jarzynowa – 6 zł/100 g
- Sałatka śródziemnomorska z oliwkami, suszonymi pomidorami i kaparami – 6 zł/100 g
- Sałatka grecka z fetą i winogronami – 6 zł/100 g
- Sosy 150 ml – 12 zł
- Tatarski
- Cumberland
- Żurawinowy
- Miodowo-musztardowy
CIASTA
- Jabłecznik (28cm x 22 cm) – 60 zł
- Sernik z kajmakiem i migdałami (28cm x 22 cm) – 80 zł
- Makowiec świąteczny – rolada (dł. 30 cm) – 80 zł
- Brownie z solonym karmelem i orzechami pekan (⌀ 24cm) – 90 zł
- Czekoladowo-waniliowy sernik królewski (⌀ 24cm) – 100 zł
- Korzenny sernik dyniowy ze skórką z pomarańczy
(⌀ 24cm) – 100 zł - Orzechowiec (⌀ 24cm) – 100 zł