Wesela

Szczegóły

Na specjalne zamówienie przygotowujemy dania płonące podawane z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim i czerwoną kapustą uroczyście wnoszone przez kucharzy:
• Młode prosię faszerowane kasza i pieczone w piecu – 65 zł/kg
• Szynka pieczona po staropolsku w miodzie – 65 zł/kg
• Indyk pieczony w miodowo – imbirowej glazurze – 63 zł/kg
• Pieczony udziec z dzika sprawiany po myśliwsku – 120 zł/kg

Atrakcje kulinarne:

• Lustro sushi maki – 25 zł/os
• Stół wiejski – 30 zł/os
• Szczupak faszerowany w całości na lustrze – 60 zł/kg

Na specjalne życzenie serwujemy platery ryb wędzonych serwowanych na osobnym stole.

Wesele rozpoczynamy od powitania Pary Młodej chlebem i solą a także kieliszkiem wódki i wody.
Na powitanie częstujemy gości lampką wina musującego.

Proponowane zestawy

Zapraszamy do zapoznania się z ofertami cenowymi. Szczegółowe ustalenia możliwe drogą telefoniczną, bądź przez formularz kontaktowy na dole strony.

Zestaw I – 180 zł/os.

ZUPA (1 do wyboru)

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Krem z pomidora z mozzarellą i maliną
  • Krem z soczewicy z musem z suszonych pomidorów

II DANIE (1 do wyboru)

  • Filet z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych z pieczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty
  • Tradycyjny kotlet schabowy z gotowanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
  • Roladki ze schabu z serem i szynką z sosem maderowym, ziemniakami puree i mizerią
  • Grillowana karkówka z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw
  • Smażone w cieście kawałki mintaja z frytkami i surówką z kiszonej kapusty
  • Kaszotto dyniowe z prażonymi ziarnami

 ZAKĄSKI

  • Pałki z kurczaka faszerowane warzywami
  • Rolada z marynowanego w czerwonym winie boczku
  • Deska mięs pieczonych
  • Pasztet w cieście z żurawiną
  • Tatar z łososia wędzonego
  • Śledzie solone na trzy sposoby
  • Kąski z ryb wędzonych ułożone w duecie z chrzanową pastą
  • Sałatka grecka z fetą i winogronami
  • Sałatka ze świeżego kalafiora z kurczakiem wędzonym
  • Smalec
  • Ogórki kiszone
  • Pieczywo, masło

CIEPŁE DANIE W TRAKCIE PRZYJĘCIA (ok. 23 na bufecie)

  • Barszcz czerwony
  • Warzywa / Kurczak w orientalnych przyprawach

DESER

  • Mus czekoladowy
  • 4 rodzaje ciast
  • Tort weselny

NAPOJE – b/o

  • Soki – jabłkowy i pomarańczowy
  • Woda niegazowana / gazowana
  • Kawa / herbata

Zestaw II – 220 zł/os.

ZUPA (1 do wyboru)

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Krem z pomidora z mozzarellą i maliną
  • Krem z soczewicy z musem z suszonych pomidorów

II DANIE (1 do wyboru)

  • Kurczak w szynce parmeńskiej z pesto, pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw
  • Grillowany schab przewlekany boczkiem z cebulą czosnkową z ziemniakami pieczonymi i sałatką ze świeżego ogórka
  • Pieczony schab w sosie grzybowym z kluskami śląskimi i modrą kapustą z rodzynkami i jabłkiem
  • Boeuf Stroganoff z kluskami półfrancuskimi
  • Grillowany łosoś na puree z kalafiora z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi

 ZAKĄSKI

  • Pałki z kurczaka faszerowane warzywami
  • Rolada z marynowanego w czerwonym winie boczku
  • Deska mięs pieczonych
  • Pasztet w cieście z żurawiną
  • Tatar z łososia wędzonego
  • Śledzie solone na trzy sposoby
  • Kąski z ryb wędzonych ułożone w duecie z chrzanową pastą
  • Rolada serowa z szynką / Rolada serowa ze szpinakiem
  • Vol-au-vent z pastami smakowymi (3 rodzaje)
  • Sałatka grecka z fetą i winogronami
  • Sałatka ze świeżego kalafiora z kurczakiem wędzonym
  • Smalec
  • Ogórki kiszone
  • Pieczywo, masło

CIEPŁE DANIE W TRAKCIE PRZYJĘCIA (ok. 22.30)

  • Mięsa grillowane (skrzydełka, pałki kurczaka, szaszłyki)
  • Grillowane warzywa

CIEPŁE DANIE W TRAKCIE PRZYJĘCIA (ok. 01.00 na bufecie)

  • Zupa chili z paskami wieprzowiny
  • Żeberka z kapustą zasmażaną

DESER

  • Mus czekoladowy
  • 4 rodzaje ciast
  • Patera z owocami
  • Tort weselny

NAPOJE – b/o

  • Soki – jabłkowy i pomarańczowy
  • Woda niegazowana / gazowana
  • Cola, Sprite
  • Kawa / herbata

Zestaw III – 260 zł/os.

ZUPA (1 do wyboru)

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Krem z pomidora z mozzarellą i maliną
  • Krem z soczewicy z musem z suszonych pomidorów

II DANIE (1 do wyboru)

  • Indyk sous-vide na kolorowym puree z chipsami z jarmużu
  • Polędwiczka wieprzowa na puree szpinakowo-ziemniaczanym ze wstążkami warzyw i sosem z zielonego pieprzu
  • Wołowina w sosie burgundzkim z grillowanymi warzywami i ziemniakami puree
  • Pierś z kaczki w sosie jabłkowo-żurawinowym z kluskami śląskimi i zasmażanymi buraczkami
  • Grillowany dorsz na smażonym makaronie z julienne warzywnym i francuskim sosem musztardowym

 ZAKĄSKI 

  • Pałki z kurczaka faszerowane warzywami
  • Rolada z marynowanego w czerwonym winie boczku
  • Deska mięs pieczonych
  • Pasztet w cieście z żurawiną
  • Tatar z łososia wędzonego
  • Śledzie solone na trzy sposoby
  • Kąski z ryb wędzonych ułożone w duecie z chrzanową pastą
  • Rolada serowa z szynką / Rolada serowa ze szpinakiem
  • Vol-au-vent z pastami smakowymi (3 rodzaje)
  • Sałatka grecka z fetą i winogronami
  • Sałatka ze świeżego kalafiora z kurczakiem wędzonym
  • Smalec
  • Ogórki kiszone
  • Pieczywo, masło 

CIEPŁE DANIE W TRAKCIE PRZYJĘCIA (ok. 22.30) 

  • Mięsa grillowane (skrzydełka, pałki kurczaka, szaszłyki)
  • Warzywa duszone w ziołach i winie

CIEPŁE DANIE W TRAKCIE PRZYJĘCIA (ok. 01.00 na bufecie)

  • Zupa chili z paskami wieprzowiny
  • Ragout warzywne z plackami ziemniaczanymi
  • Zrazy wieprzowe po staropolsku 

DESER

  • Mus czekoladowy
  • 4 rodzaje ciast
  • Patera z owocami
  • Tort weselny 

NAPOJE – b/o

  • Soki – jabłkowy i pomarańczowy
  • Woda niegazowana / gazowana
  • Cola, Sprite
  • Kawa / herbata 

ALKOHOL – b/o

  • Wyborowa

Formularz kontaktowy

2 + 15 =

Dołącz do nas na Facebooku!

 

Odwiedź Nas

Restauracja Na Uboczu
ul. Janiny Smoleńskiej ps. “Jachna” 13
71-005 Szczecin

Godziny otwarcia: 12:00 - 20:00

Zadzwoń

 +48 725 555 415

Napisz do nas

restauracja@nauboczu.pl