Menu

Spróbuj doskonałej, polskiej kuchni

Jesteśmy dumni z naszych dokonań kulinarnych. Kilka propozycji możesz obejrzeć w naszej galerii.

SZEF KUCHNI POLECA

CHEF’S RECOMMENDATION

STARTER

 

Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem i malinowym winegretem [140g/80g]
/Beet carpaccio with goat cheese and raspberry vinaigrette/

Krążki kalmarów w tempurze na morskim sosie cytrynowym [120g]
/Tempura fried calamari with lemon sauce/

 

 

DANIE GŁÓWNE / MAIN DISH

 

Tagliatelle sepia z selerem naciowym, kukurydzą i ziołam [400g]
/Tagliatelle sepia with celery, corn and herbs/

Grillowana karkówka z dzika ze smardzami, pieczonymi ziemniakami i masłem szałwiowym [350g/150g]
/Grilled pork neck with morel mushrooms, baked potatoes and sage butter/

Marynowany stek z tuńczyka z grillowanymi warzywami i ziemniakami z pieca [350g/120g]
/Marinated tuna steak with grilled vegetables and baked potatoes/

Menu

ZAKĄSKI ZIMNE / COLD APPETIZERS

Mini sałatka śródziemnomorska z szynką dojrzewającą, parmezanem i oliwią truflową [120g/80g]
/Mediterranean salad with cured ham, parmesan and truffle olive/
15 zł

Różyczka z łososia wędzonego z musem chrzanowym [100g / 80g]
/Smoked salmon rose with horseradish mousse/
18 zł

Tatar z tuńczyka z kaparami i oliwą [150g]
/Tuna tartare with capers and olive oil/
22 zł  

ZAKĄSKI GORĄCE
/ WARM APPETIZERS

 

Mini burgery z tzatzikami [150g]
/Mini burgers with tzatziki/
12 zł

 

Pierożki drożdżowe z kurczakiem curry i fasolą [150g]
/Chicken curry and beans stuffed dumplings/
15 zł

 

Krokieciki z gęsiny w cieście filo [150g]
/Filo pastry with goose/
20 zł

 

Krewetki tygrysie w maślano-koperkowej marynacie z grzankami [170g]
/Tiger prawns in a butter-dill-marinade with toasted bread/
28 zł

ZUPY
/ SOUPS

 

Rosół z makaronem [300 ml]
/Chicken noodle soup/
10 zł

Krem z pomidora z malinami, mozzarellą i bazylią  [250 ml]
/Creamy tomato soup with raspberries, mozzarella and basil/
12 zł

Krem grzybowy z kluskami półfrancuskimi [250 ml]
/Creamy mushroom soup with half-french noodles/
14 zł

Gulaszowa zupa rybna[300 ml]
/Fish stew/
15 zł

Żur staropolski w chlebie [300 ml]
/Sour rye soup with egg and white sausage served in bread/
16 zł

DANIA MĄCZNE
/ FLOUR DISHES

 

Opiekane pierogi faszerowane grillowaną cukinią na sosie serowym  [400 g]
/Fried dumplings stuffed with grilled courgette with cheese sauce/
26 zł
Makaron pappardelle z chorizo, papryczkami chili i prażonymi migdałami [400g]
/Pappardelle with chorizo, chili peppers and roasted almonds/
30 zł

DANIA MIĘSNE
/ MEAT DISHES

Kurczak piccata w sosie kaparowym z ryżem chili i grillowanymi pomidorkami [450g/150g]
/Chicken piccata with capers, chili rice and grilled tomatoes/
35 zł

Policzki wołowe po burgundzku z warzywami i ziemniakami puree [450g/200g]
/Beef bourguignon with vegetables and potato puree/
36 zł

Grillowany stek ze schabu na kaszy kuskus z warzywami, sosem pieprzowym i grillowaną cukinią [500g/250g]
/Grilled pork loin steak with couscous and vegetables, pepper sauce and grilled courgette/
35 zł

Plastry polędwiczki wieprzowej z gnocchi z serem pleśniowym i grillowanymi gruszkami [450g/150g]
/Pork tenderloin slices with blue cheese gnocchi and grilled pears/
36 zł

Żeberka duszone w winie z kwaśną śmietaną, bezami ziemniaczanymi i karmelizowaną marchewką [400g/150g]
/Ribs baked with wine, served with duchess potatoes and caramelized carrot/
40 zł

Pieczona kaczka z kluskami śląskimi, zasmażanymi buraczkami i sosem jabłkowo-żurawinowym [450g/250g]
/Roasted duck with potato dumplings, fried beetroots and apple cranberry sauce/
45 zł

Gęś konfitowana z zapiekanką ziemniaczano-serową, duszonym szpinakiem i glazurowanymi szalotkami [400g/200g]
/Confit goose with cheese and potato bake, braised spinach and glazed shallots/
46 zł

DANIA RYBNE
/ FISH DISHES

Micha duszonych małży na ostro [300g]
/Spicy steamed clams/
38 zł

Grillowany szaszłyk z łososia z papryką, kaszą kuskus, grillowaną cukinią i sosem pieprzowym [400g/150g]
/Grilled salmon skewers with paprika, couscous, grilled courgette and pepper sauce/
40 zł

Filet z miętusa królewskiego pieczony w pergaminie z masłem ziołowo – truflowym,grillowanymi pomidorkami koktajlowymi
i duszoną fasolką szparagową [300g/150g]
/Burbot fillet cooked in baking paper with herb truffle butter with grilled cherry tomatoesand green beans/
35 zł

Pieczony pstrąg faszerowany śmietanowymi warzywami z ziemniakami w boczku [400g/150g]
/Baked trout stuffed with creamy vegetables, served with bacon-wrapped potatoes/
36 zł

SAŁATKI
/ SALADS

Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce [350 g]
/Avocado and bacon salad with poached egg/
24 zł

Sałatka z chrupiącym kurczakiem, duszonymi warzywami i oliwą czosnkową [450g/100g]
/Crispy chicken salad with braised vegetables and garlic olive oil/
28 zł

Sałatka ze świeżego szpinaku z marynowaną gruszką, selerem naciowym, orzechami i sosem malinowym [400g]
/Spinach salad with poached pear, celery, nuts and raspberry sauce/
32 zł 

DLA DZIECI
/ FOR KIDS

½ zupy z karty do wyboru
/½ soup from menu/

Mini pizza z szynką i serem [200g]
/Mini pizza with ham and cheese/
11 zł

Kotleciki z kurczaka z żółtym serem, puree ziemniaczanym i gotowaną marchewką [150g/70g]
/Chicken chops with cheese, potato puree and baby carrots/
13 zł

Pulpeciki z cielęciny w sosie beszamelowym z puree ziemniaczanym i brokułami [150 g/70 g]
/Veal meatballs in béchamel sauce with potato puree and broccoli/
15 zł

DESERY
/ DESSERTS

Ciasto wg oferty dnia [150g]
/Cake of the day/
12 zł

Lody ze świeżymi owocami [200 g]
/Ice cream with fresh fruits/
13 zł

DODATKI
/ SIDE DISHES

Frytki [50g]
/Fries/
6 zł

Gotowane ziemniaki [50g]
/Boiled potatoes/
6 zł

Ziemniaki pieczone [50 g]
/Potato wedges/
6 zł

Ryż [50 g]
/Rice/
6 zł

Kluski [50 g]
/Noodles/
6 zł

Pieczywo [150 g]
/Bread/
4 zł

Masło [20 g]
/Butter/
2 zł

Warzywa (świeże lub gotowane) [150 g]
/Fresh vegetables/
7 zł

ZIMNE NAPOJE /
COLD DRINKS

 

Woda niegazowana Kropla Beskidu [330 ml]

/Still water/
6 zł

Woda delikatnie gazowana Kropla Delice [330 ml]
/Sparkling water/
6 zł

Sok Cappy [200g]
/Juice/
6 zł

Coca cola [200 ml]
6 zł

Coca cola zero [200 ml]
6 zł

Sprite [200 ml]
6 zł

Fanta [200 ml]
6 zł

Tonic [200 ml]
6 zł 

GORĄCE NAPOJE
/ HOT DRINKS

 

Espresso [25 ml]
5 zł

Espresso Doppio [50 ml]
7 zł

Espresso Macchiato [40 ml]
6 zł

Americano [120 ml]
7 zł

Flat White [150 ml]
10 zł

Cappucino [150 ml]
8 zł

Latte [300 ml]
10 zł

Herbata czarna [200 ml]
/Tea/
7 zł

Herbata aromatyzowana [300 ml]
/Flavoured Tea/
7 zł

PIWA
/ BEER

 

Tyskie [330 ml]
6 zł

Bosman [500 ml]
7 zł

Carlsberg [500 ml]
8 zł

Żywiec [500 ml]
8 zł

Formularz kontaktowy

3 + 11 =

Dołącz do nas na Facebooku!

 

Odwiedź Nas

Restauracja Na Uboczu
ul. Janiny Smoleńskiej ps. “Jachna” 13
71-005 Szczecin

Godziny otwarcia: 12:00 - 20:00

Zadzwoń

 +48 725 555 415

Napisz do nas

restauracja@nauboczu.pl