Menu

Spróbuj doskonałej, polskiej kuchni

Jesteśmy dumni z naszych dokonań kulinarnych. Kilka propozycji możesz obejrzeć w naszej galerii.

MENU OBOWIĄZUJE OD 10.10

Menu

ZESTAW TATARÓW NA 4 OSOBY / TARTARE SET FOR 4 PERSONS

podawane z masłem szałwiowym i grillowanym razowcem / served with sage butter and grilled bread

80 zł

Tatar z tuńczyka z kaparami i oliwą truflową  [150g]
/Tuna tartare with capers and truffle oil/

Tatar wołowy z musztardą francuską [150g]
/Beef tartare with mustard/

Tatar ze śledzia ze szczypiorkiem na smażonym jabłku [150g]
/Herring tartare with chives and pan-fried apple/

Tatar ze świeżego pomidora z kaparami i oliwą truflową [150g]
/Fresh tomato tartare with capers and truffle oil/
 

ZESTAW MIĘS 4 OSOBY / MEAT SET FOR 4 PERSONS

150 zł

Grillowany kurczak kukurydziany / Grillowany stek ze schabu /
Polędwiczka marynowana w soku jabłkowym / Marynowana pierś z gęsi [800g]
/Grilled supreme chicken / Grilled pork loin steak/
/Pork tenderloin marinated in apple juice / Marinated goose breast/

Bezy ziemniaczane / Frytki stekowe / Warzywa grillowane [600g]
/Duchess potatoes / Steak fries / Grilled vegetables/

Konfitura z czerwonej cebuli / Salsa pomidorowa / Sos jogurtowo czosnkowy  [250g]
/Caramelised red onion chutney / Tomato salsa / Garlic sauce/

PRZYSTAWKI / STARTERS


Mini burgery z tzatzikami [200g]
/Mini burgers with tzatziki/
18 zł

 Tatar z tuńczyka z kaparami i oliwą truflową  [150g]
/Tuna tartare with capers and truffle oil/

25 zł

 Tatar wołowy z musztardą francuską i konfiturą z czerwonej cebuli [250g/80g]
/Beef tartare with mustard and caramelised onion chutney/
25 zł

 Krewetki tygrysie w maślano-koperkowej marynacie z grzankami [170g]
/Tiger prawns in a butter-dill-marinade with toasted bread/
32 zł

ZUPY
/ SOUPS

 

Rosół z kluseczkami [300 ml]
/Chicken noodle soup/
14 zł

Rosół z kołdunami z kaczki z gruszką [300 ml]
/Chicken soup with duck and pear dumplings/
17 zł

Krem z pieczonych pomidorów z musem malinowym  [300 ml]
/Creamy tomato soup with raspberry mousse/
16 zł

Żur staropolski w chlebie [300 ml]
/Sour rye soup with egg and white sausage served in bread/
22 zł

Zupa rybna z kluseczkami i jajkiem w koszulce [300 ml]
/Fish soup with noodles and poached egg/
19 zł

Consommé grzybowe z kluseczkami [300 ml]
/Mushroom consommé with noodles/
22 zł

DANIA MIĘSNE
/ MEAT DISHES

Grillowany kurczak kukurydziany z salsą pomidorową, frytkami i sosem czosnkowym [400g/150g]
/Grilled supreme chicken with tomato salsa, steak fries and garlic sauce/
36 zł

Grillowany stek ze schabu z gratiną ziemniaczaną ze szpinakiem, szaszłykami warzywnymi i sosem jałowcowym [600g/300g]
/Grilled pork loin steak with potato adn spinach gratin, vegetable skewers and juniper sauce/
42 zł

Polędwiczka marynowana w soku jabłkowym na puree z batatów z grillowaną szalotką [400g/150g]
/Pork tenderloin marinated in apple juice on sweet potato puree with grilled shallot/
43 zł

Marynowana pierś z gęsi z grillowanym burakiem, warzywami korzeniowymi i sosem wiśniowym [400g/130g]
/Marinated goose breast with grilled beetroot, root vegetables and cherry sauce/
45 zł

Comber z królika faszerowany śliwką z bezami ziemniaczanymi, chipsem z jarmużu i sosem winnym [400g/100g]
/Rabbit saddle stuffed with plum, duchess potatoes, kale chips and wine sauce/
45 zł

Gulasz leśny z jelenia z warzywami, grzybami i bezami ziemniaczanymi [450g/200g]
/Venison stew with vegetables, mushrooms and duchess potatoes/
47 zł

DANIA RYBNE
/ FISH DISHES

Łosoś jurajski na puree z batatów z fasolką szparagową w boczku i sosem miodowo-musztardowym [400g/150g]
/Salmon served on sweet potato puree with green beans wrapped in bacon and honey mustard sauce/
40 zł

Antar bastowany z gratiną ziemniaczaną ze szpinakiem z jajkiem poszetowym i sosem holenderskim [400g/150g]
/Chilean sea bass with potato and spinach gratin with poached egg and hollandaise sauce/
45 zł

Sandacz z grilla z wstążkami warzyw na puree z dyni z sosem cytrynowym [400g/150g]
/Grilled zander with vegetable strips on pumpkin puree with lemon sauce/
45 zł

Halibut z pieca z ratatouille warzywnym z masłem szałwiowym i parmezanem [400g/150g]
/Baked halibut with vegetable ratatouille with sage butter and parmesan/
48 zł

DANIA MĄCZNE
/ FLOUR DISHES

 

Pierogi z mięsem i okrasą  [400 g]
/Meat pierogi with fried onion/
28 zł

Opiekane pierogi faszerowane grillowaną cukinią na sosie serowym  [400 g]
/Fried dumplings stuffed with grilled courgette with cheese sauce/
32 zł

Tagliatelle z pesto z rukoli i pramezanem [400g]
/Tagliatelle with aragula pesto and parmesan/
34 zł

Tagliatelle z chorizo, papryczkami chili i prażonymi migdałami [400g]
/Tagliatelle with chorizo, chili peppers and roasted almonds/
34 zł

SAŁATKI
/ SALADS

Sałatka Cezar z grzankami focaccia i kurczakiem [400 g]
/Chicken caesar salad with focaccia/
30 zł

Sałatka z grillowanym tofu, makaronem grandine, pieczonymi rzodkiewkami i konfiturą z czerwonej cebuli [400g]
/Salad with grilled tofu, grandine pasta, baked radishes and caramelised red onion chutney/
32 zł

Sałatka z wołowiną, pieczonym burakiem i pesto z rukoli z orzechami [400g]
/Salad with beef, roasted beetroot and aragula pesto with walnuts/
34 zł 

DLA DZIECI
/ FOR KIDS

½ zupy z karty do wyboru
/½ soup from menu/

Makaron z sosem pomidorowym [150g]
/Pasta with tomato sauce/
13 zł

Nuggetsy z frytkami z surówką z marchewki i jabłka [150g/70g]
/Chicken nuggets with french fries and carrot and apple salad/
15 zł

Pulpeciki z cielęciny w sosie beszamelowym z puree ziemniaczanym i brokułami [150 g/70 g]
/Veal meatballs in béchamel sauce with potato puree and broccoli/
18 zł

DESERY
/ DESSERTS

Lody z gorącymi wiśniami [200g]
/Ice cream with warm cherries/
15 zł

Sernik z białą czekoladą [220 g]
/Cheesecake with white chocolate/
15 zł

Jabłecznik z lodami limonkowymi i miętą [220 g]
/Apple pie with lime ice cream and mint/
15 zł

Brownie z gorącymi wiśniami [150 g]
/Brownie with warm cherries/
16 zł

ZIMNE NAPOJE /
COLD DRINKS

Woda niegazowana Kropla Beskidu [330 ml]
/Still water/
6 zł

Woda delikatnie gazowana Kropla Delice [330 ml]
/Sparkling water/
6 zł

Sok Cappy [200g]
/Juice/
6 zł

Coca cola, Sprite, Fanta [200 ml]
6 zł

GORĄCE NAPOJE
/ HOT DRINKS

 

Espresso [25 ml]
5 zł

Espresso Doppio [50 ml]
7 zł

Espresso Macchiato [40 ml]
6 zł

Americano [120 ml]
7 zł

Flat White [150 ml]
10 zł

Cappucino [150 ml]
8 zł

Latte [300 ml]
10 zł

Herbata [300 ml]
/Tea/
7 zł

PIWA
/ BEER

Tyskie [330 ml]
6 zł

Bosman [500 ml]
7 zł

Carlsberg [500 ml]
8 zł

Żywiec [500 ml]
8 zł

Lech free [330 ml]
6 zł

Formularz kontaktowy

1 + 10 =

Dołącz do nas na Facebooku!

 

Odwiedź Nas

Restauracja Na Uboczu
ul. Janiny Smoleńskiej ps. “Jachna” 13
71-005 Szczecin

Godziny otwarcia: 12:00 - 20:00

Zadzwoń

 +48 725 555 415

Napisz do nas

restauracja@nauboczu.pl